• Dôležité upozornenie - samotesty žiakov

          • Ministerstvo školstva na začiatku školského roka 2021/2022 poskytne antigénové samotesty na domáce použitie tým žiakom špeciálnych základných škôl, špeciálnych stredných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie domácimi antigénovými samotestami dobrovoľné a bezplatné. Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Rodičia, ktorí majú o testy záujem musia túto skutočnosť ozmámiť škole, alebo triednej učiteľke do 25.08.2021. Testy si rodič alebo zákonný zástupca príde prevziať do školy 31.08.2021 do 12.00 na protipodpis. 

            Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúčame ho realizovať vo štvrtok ráno (02.09.2021) pred nástupom do školy, alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19.

          • Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu, aktualizované 30.04.2021 platné od 03.05.2021.

          • Text označiť a CTRL+C do prázdneho dokumentu CTRL+V.

            Vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa/žiaka o bezinfekčnosti

             

            Vyhlasujem, že dieťa/žiak (meno priezvisko) ........................................................,

            bytom ............................................................................................., neprejavuje príznaky akútneho ochorenia ako je telesná teplota nad 37,5 °C alebo triaška, malátnosť, neprimeraná únava, začervenané alebo zapálené oči s výtokom, upchatý nos so sťaženým dýchaním, hustý skalený alebo zafarbený (žltý, zelený) výtok z nosa, nádcha, bolesť uší, výtok z uší, oslabený sluch, suchý dusivý kašeľ, vlhký produktívny kašeľ, vracanie, riedka stolica niekoľkokrát denne, novovzniknuté začervenanie kože, vyrážky, chrasty a pod. na koži.

             

            Zároveň vyhlasujem, že regionálny úrad verejného zdravotníctva ani lekár všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast menovanému dieťaťu/žiakovi nenariadil karanténne opatrenie (karanténu, zvýšený zdravotný dozor alebo lekársky dohľad).

             

            Ďalej mi nie je známe, že by dieťa/žiak, jeho zákonní zástupcovia alebo iné osoby, ktoré s ním žijú spoločne v domácnosti, boli v priebehu ostatných 7 dní v úzkom kontakte[1] s osobou potvrdenou alebo podozrivou z ochorenia COVID-19.[2]

             

            Som si vedomý(á) právnych následkov v prípade nepravdivého vyhlásenia, najmä som si vedomý(á), že by som sa dopustil(a) priestupku podľa § 21 ods. 1 písm. f) zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.

             

            V ................................. dňa ...................

            Meno a priezvisko zákonného zástupcu:

             

            Podpis zákonného zástupcu:

             

             

             

            [1] úzky kontakt sa štandardne považuje pri osobe, ktorá mala osobný kontakt s prípadom COVID-19 do dvoch metrov dlhšie ako 15 minút, alebo fyzický kontakt s prípadom COVID-19, alebo nechránený priamy kontakt s prípadom COVID-19 v uzavretom prostredí dlhšie ako 15 minút, alebo činnosť pracovníka prvej línie (zdravotníci, hasiči, policajti a pod.) alebo inej osoby poskytujúcej starostlivosť prípadu COVID-19 bez použitia odporúčaných osobných ochranných prostriedkov (OOP).

            [2] pracovníci “prvej línie” (zdravotníci, hasiči, policajti a pod.) sa vyjadrujú len k príznakom akútneho ochorenia svojho dieťaťa/žiaka a k nariadeniu karantény.

          • Dôležité! (aktualizované dňa 05.02.2021)         

          •  

            V pondelok 08.02.2021 sa začíname opäť učiť. Vyučovanie je pre všetky ročníky Špeciálnej základnej školy a Praktickej školy. Podmienkou vstupu žiaka do školy je negatívny test jedného zákonného zástupcu žiaka a vypísanie tlačiva o bezinfekčnosti. 

            Tešíme sa na Vás.

            Mgr. Lýdia Miklošovičová

            riaditeľka školy

             

             

             

          • Oznam

          •  

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhodol takto:

            S účinnosťou od 11. januára 2021 mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzku školských zariadení.  

             

              Od 11.1.2021 do 15.1.2021 bude vyučovanie prebiehať dištančne.

             

            Toto rozhodnutie reaguje na vývoj epidemiologickej situácie v priebehu decembra 2020 a od začiatku roka 2021.

            Prosíme zákonných zástupcov aby sledovali prípadné zmeny podmienok návratu do školy. 

             

             

             

                                                                                                                  Mgr. Lýdia Miklošovičová

                                                                                                                              riaditeľka školy

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2020/2021

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2020/2021 bude 2. septembra 2020 o 9.00 hod. Príchod žiakov do školy od 8.30.hod. do 9.00 hod. v sprievode zákonného zástupcu.

             

            V špeciálnej základnej škole  prebieha od 3. Septembra  2020 riadne školské vyučovanie. Dochádzka na vyučovanie je pre žiakov povinná.  Pokyny, ktoré upravujú postup, organizáciu a podmienky  výchovy a vzdelávania žiakov v Špeciálnej základnej škole, Ďumbierska 15, 974 11 Banská Bystrica v období od 1. septembra 2020  sú vypracované v súlade s opatreniami ÚVZ SR a manuálu MŠVVaŠ SR  pod názvom Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v špeciálnych základných školách pre školský rok 2020/2021

             

            Žiaci  školy budú rozdelení do tried.

             

            Organizáciu vyučovania (rozvrh hodín, úprava vnútorného časového členenia vyučovacieho dňa), obsah a formu všetkých vzdelávacích a záujmových činností budeme voliť tak, aby boli zaistené hygienicko – epidemiologické opatrenia.

             

            Školské stravovanie je zabezpečené v bežnej podobe za dodržania hygienických podmienok tak, aby sa skupiny žiakov nepremiešavali. Stravu vydáva personál spolu s čistým príborom. Žiaci si sami jedlo a pitie nedokladajú a neberú si ani príbory. Výdaj jedla sa uskutoční do troch hodín od jeho prípravy, aby nedošlo k jeho znehodnoteniu.

             

            V opodstatnených prípadoch zabezpečíme aj prevádzku školského klubu detí v poobedňajších hodinách, tak aby sa žiaci tried nepremiešavali.

             

            Príchod do školy pre žiakov od 7.30 do 8.00 hod.

            Vyučovanie od 8.00 do 11.30 hod.

             ( žiaci I. stupeň variant A, žiaci variant B, C, žiaci s autizmom)

             

            Vyučovanie od 8.00 do 12.30 hod.

            ( žiaci II. stupeň variant A, žiaci praktickej školy)

             

            Výchovná činnosť v ŠKD od 11.30 hod do 16.00. hod.

             

            Zákonný zástupca:

            • Predkladá pri prvom nástupe žiaka do školy zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.
            • Po každom prerušení dochádzky žiaka do školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie – podpisuje rodič.
            • Dodržiava pokyny riaditeľky školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky ŠZŠ.
            • Do školy privedie iba zdravého žiaka. Ak sa žiak ráno sťažuje na bolesti hlavy, nádchu, má kašeľ a pod. žiak zostáva doma.
            • Je zodpovedný za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode do školy a odchode žiaka zo školy ( nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            • Zabezpečí svojmu dieťaťu dve rúška (jedno náhradné v školskej taške) a papierové jednorazové vreckovky.
            • Povinnosť rúšok sa nevzťahuje na žiakov s autizmom a ďalšími pervazívnymi vývinovými poruchami a na žiakov s písomným lekárskym vyjadrením o nevhodnosti používať rúško zo zdravotných dôvodov.
            • V prípade, že je u žiaka podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID-19 v domácom prostredí, bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa.
            • V prípade, že je u žiaka podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID-19 v školskom prostredí, bezodkladne si svoje dieťa príde vyzdvihnúť.
            • Povinnosťou zákonného zástupcu je bezodkladne nahlásiť karanténu, ak bola u žiaka nariadená detským lekárom alebo príslušným RÚVZ. Za týchto podmienok bude žiak z vyučovania ospravedlnený.
            • Zákonný zástupca odprevádza svoje dieťa k hlavnému vchodu. Do budovy školy NEVSTUPUJE! Do školy sprevádza svoje dieťa iba 1 rodič a dodržuje opatrenia školy. Bočné vchody budú uzamknuté.
            • V prípade nutnosti vstúpiť do vnútorných priestorov školy ( prevzatie chorého dieťaťa, úrazu, .....) má na tvári rúško a ruky si pri vchode vydezinfikuje.
            • Dodržuje upozornenia zverejnené piktogramami na vchodových dverách a v priestoroch školy.

             

            Špeciálna základná škola Banská Bystrica do odvolania neorganizuje žiadne spoločné hromadné podujatia, kde dochádza k združovaniu väčšieho množstva osôb. V nevyhnutnom prípade realizuje podujatie len na úrovni triedy  a bez prítomnosti rodičov a iných osôb, nepracujúcich v škole.

             

             

             

             

            Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti

             

            Vyhlasujem, že dieťa/žiak ........................................................................., bytom v  ..................................................................................., neprejavuje príznaky akútneho ochorenia (telesná teplota nad 37,5 °C alebo triaška, malátnosť, neprimeraná únava, začervenané, zapálené oči s výtokom, upchatý nos so sťaženým dýchaním nosom, hustý skalený, zafarbený (žltý, zelený) výtok z nosa (nádcha), bolesť uší, výtok z uší, oslabený sluch, suchý dusivý kašeľ, vlhký produktívny kašeľ, vracanie, riedka stolica niekoľkokrát denne, novovzniknuté začervenanie kože, vyrážky, chrasty a pod. na koži), že regionálny úrad verejného zdravotníctva ani lekár všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast menovanému dieťaťu nenariadil karanténne opatrenie (karanténu, zvýšený zdravotný dozor alebo lekársky dohľad).

             

            Nie je mi známe, že by dieťa/žiak, jeho rodičia alebo iné osoby, ktoré s ním žijú spoločne v domácnosti, prišli v priebehu ostatného mesiaca do styku s osobami, ktoré ochoreli na prenosné ochorenie (napr. COVID-19, hnačka, vírusový zápal pečene, zápal mozgových blán, horúčkové ochorenie s vyrážkami).

             

             

            V ................................. dňa ...................

             

            Meno a priezvisko zákonného zástupcu:

             

            Adresa zákonného zástupcu:

             

            Telefón zákonného zástupcu:

             

            Podpis zákonného zástupcu:

             

             

             

             

            Pozor zmena tlačiva (Zdravotný dotazník) od 27.8.2020

             

            Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka pred nástupom do Špeciálnej základnej školy, Ďumbierska 15, Banská Bystrica

            (Ochorenie COVID – 19 spôsobené koronavírusom SARS-CoV-2)

             

            Meno a priezvisko zákonného  zástupcu:

             

            Meno dieťaťa/žiaka:

             

            Adresa zákonného zástupcu:

             

            Telefón zákonného zástupcu:

             

            e-mail zákonného zástupcu:

             

             

            Dôvod použitia tohto dotazníka:

            Dotazník je dôležitý z hľadiska monitorovania zdravia žiaka, v súvislosti so začiatkom školského roka 2020/2021 počas trvania pandémie Covid-19, resp. koronavírusom SARS-CoV-2. Je dôležité, aby školy a školské zariadenie boli bezpečným miestom pre žiaka v procese vzdelávania a výchovy.

            Dotazník vypĺňa každý zákonný zástupca dieťaťa/žiaka:

            Prehlasujem, že dieťa/žiak vycestovalo v termíne od 17. 8. do 1. 9. 2020 mimo Slovenskej republiky:

            ÁNO

            NIE

            Prehlasujem, že dieťa/žiak sa zúčastnilo hromadného podujatia* v termíne od 17. 8. do 1. 9. 2020:

            ÁNO

            NIE

             

            V prípade, že ste na niektorú z hore uvedených otázok odpovedali „ÁNO,“ ste povinný sledovať zdravotný stav dieťaťa/žiaka a osôb žijúcich v spoločnej domácnosti a iných blízkych osôb, s ktorými je dieťa/žiak v častom kontakte.

             

            V prípade výskytu príznakov (nádcha, kašeľ, telesná teplota nad 37 °C, strata čuchu a chuti, hnačka, bolesti hlavy) u dieťaťa/žiaka alebo osôb žijúcich v spoločnej domácnosti a iných blízkych osôb ste povinný bezodkladne kontaktovať lekára všeobecnej starostlivosti (VLD a VLDD) a postupovať v zmysle jeho odporúčaní a dieťa/žiak nenavštevuje školské zariadenie do doby určenej príslušným lekárom.

             

            Ďalej vyhlasujem, že dieťa/žiak neprejavuje príznaky akútneho ochorenia, že Regionálny úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky ani lekár všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast menovanému dieťaťu/žiakovi nenariadil karanténne opatrenie (karanténu, zvýšený zdravotný dozor alebo lekársky dohľad). Nie je mi známe, že by dieťa/žiak, jeho rodičia alebo iné osoby, ktoré s ním žijú spoločne v domácnosti, ako aj iné blízke osoby, prišli v priebehu ostatného mesiaca do styku s osobami, ktoré ochoreli na prenosné ochorenie (napr. COVID-19, hnačka, vírusový zápal pečene, zápal mozgových blán, horúčkové ochorenie s vyrážkami).

             

            Podpis zákonného zástupcu:

             

             

             

             

             

          • Oznam pre rodičov (zákonných zástupcov)

          • Oznam pre rodičov (zákonných zástupcov)

            Riaditeľstvo Špeciálnej základnej školy v Banskej Bystrici v zastúpení

            Mgr. Lýdiou Miklošovičovou Vás pozýva na rodičovské združenie dňa

            25.6.2020 o 15:00 hod. v priestoroch školy.

             

            Program: 1. Voľba zástupcov do rady školy.

          • Oznámenie o spôsobe hodnotenia žiakov.

          •  

             Oznámenie o spôsobe hodnotenia žiakov našej školy počas mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020

            Pedagogická rada sa  uzniesla na spôsobe a forme hodnotenia žiakov, ktoré je v súlade s usmernením ministra školstva vydaného dňa 20.4.2020 nasledovne:

            žiaci vo variante A sa budú vo výchovných predmetoch HUV, VYV, TSV, ETV, PVC,INF, OBN hodnotiť slovom absolvoval/absolvovala,

            – u žiakov prvého ročníka až štvrtého ročníka variantu A sa bude záverečné hodnotenie realizovať  slovným hodnotením na základe portfólií žiakov,

            – žiaci piateho až deviateho ročníka variantu A budú v ostatných povinných predmetoch hodnotení známkou ( výborný, chválitebný, dobrý, dostatočný)na základe portfólií žiakov,

            žiaci vo variante B, C a TŽA triedy   sa budú vo výchovných predmetoch HUV, VYV, TSV, ETV, INF, PVC hodnotiť slovom absolvoval/absolvovala,

            – u žiakov prvého až 10. ročníka vo variante B, C a TŽA triedy sa bude záverečné hodnotenie realizovať  slovným hodnotením na základe portfólií žiakov,

            - žiaci praktickej školy budú slovne hodnotení v predmetoch SJL, MAT,PXA, DPU, PJV na základe portfólií žiakov, ostatné predmety budú hodnotené absolvoval/ neabsolvoval.

            Pri priebežnom aj záverečnom hodnotení budeme  prihliadať predovšetkým na osobitosti, možnosti a individuálne podmienky na domácu prípravu počas prerušeného vyučovania.

            Podklady na  hodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov počas prerušeného vyučovania v školách získava učiteľ najmä z portfólií žiackych prác, ktoré žiaci vypracujú v domácom prostredí.

             

             

          • Vyhlásenie pre rodičov.

          •  

            Vyhlásenie

             

             

             

            Vyhlasujem, že moje dieťa .........................................................................................................................,

             

            bytom v  ...................................................................................................., neprejavuje príznaky akútneho ochorenia, že regionálny úrad verejného zdravotníctva ani lekár všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast menovanému dieťaťu nenariadil karanténne opatrenie (karanténu, zvýšený zdravotný dozor alebo lekársky dohľad).

             

            Nie je mi známe, že by dieťa alebo osoby, ktoré s ním žijú spoločne v domácnosti, prišli v priebehu ostatného mesiaca do styku s osobami, ktoré ochoreli na COVID-19.

             

            Som si vedomý(á) právnych následkov v prípade nepravdivého vyhlásenia, najmä som si vedomý(á), že by som sa dopustil(a) priestupku podľa § 56 zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

             

             

             

             

             

             V ...............................................................,  dňa: ...............................................

             

            Meno a priezvisko zák. zástupcu:

             

            Adresa zákonného zástupcu:

             

            Telefón zákonného zástupcu:

             

            Podpis zákonného zástupcu:

             

             

             

             

             

    • Kontakty

      • Špeciálna základná škola
      • +421 048/4141277 +421 048/4126052 - sekretariát, ekonomické oddelenie +421 048/4142035 - vedúci školskej jedálne mobil škola sekretariát: 0911 930 528
      • Ďumbierska 15, 974 11 Banská Bystrica 97411 97411, Banská Bystrica Slovakia
      • IČO 00 354 252
      • DIČ 202 155 70 32
      • Týmto Vám oznamujeme, že dohľad nad spracovaním osobných údajov v našej spoločnosti zabezpečuje firma EuroTRADING s.r.o., a v súlade s § 44 zákona č. 18/20128 Z.z. a článkom č.37 NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679, nám poskytuje zodpovednú osobu, ktorú môžete kontaktovať na adrese zo@eurotrading.sk. Viac informácií si môžete prečítať tu : www.eurotrading.sk/zo
    • Prihlásenie