• Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu, aktualizované 30.04.2021 platné od 03.05.2021.

          • Text označiť a CTRL+C do prázdneho dokumentu CTRL+V.

            Vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa/žiaka o bezinfekčnosti

             

            Vyhlasujem, že dieťa/žiak (meno priezvisko) ........................................................,

            bytom ............................................................................................., neprejavuje príznaky akútneho ochorenia ako je telesná teplota nad 37,5 °C alebo triaška, malátnosť, neprimeraná únava, začervenané alebo zapálené oči s výtokom, upchatý nos so sťaženým dýchaním, hustý skalený alebo zafarbený (žltý, zelený) výtok z nosa, nádcha, bolesť uší, výtok z uší, oslabený sluch, suchý dusivý kašeľ, vlhký produktívny kašeľ, vracanie, riedka stolica niekoľkokrát denne, novovzniknuté začervenanie kože, vyrážky, chrasty a pod. na koži.

             

            Zároveň vyhlasujem, že regionálny úrad verejného zdravotníctva ani lekár všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast menovanému dieťaťu/žiakovi nenariadil karanténne opatrenie (karanténu, zvýšený zdravotný dozor alebo lekársky dohľad).

             

            Ďalej mi nie je známe, že by dieťa/žiak, jeho zákonní zástupcovia alebo iné osoby, ktoré s ním žijú spoločne v domácnosti, boli v priebehu ostatných 7 dní v úzkom kontakte[1] s osobou potvrdenou alebo podozrivou z ochorenia COVID-19.[2]

             

            Som si vedomý(á) právnych následkov v prípade nepravdivého vyhlásenia, najmä som si vedomý(á), že by som sa dopustil(a) priestupku podľa § 21 ods. 1 písm. f) zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov.

             

            V ................................. dňa ...................

            Meno a priezvisko zákonného zástupcu:

             

            Podpis zákonného zástupcu:

             

             

             

            [1] úzky kontakt sa štandardne považuje pri osobe, ktorá mala osobný kontakt s prípadom COVID-19 do dvoch metrov dlhšie ako 15 minút, alebo fyzický kontakt s prípadom COVID-19, alebo nechránený priamy kontakt s prípadom COVID-19 v uzavretom prostredí dlhšie ako 15 minút, alebo činnosť pracovníka prvej línie (zdravotníci, hasiči, policajti a pod.) alebo inej osoby poskytujúcej starostlivosť prípadu COVID-19 bez použitia odporúčaných osobných ochranných prostriedkov (OOP).

            [2] pracovníci “prvej línie” (zdravotníci, hasiči, policajti a pod.) sa vyjadrujú len k príznakom akútneho ochorenia svojho dieťaťa/žiaka a k nariadeniu karantény.

          • Dôležité! (aktualizované dňa 05.02.2021)         

          •  

            V pondelok 08.02.2021 sa začíname opäť učiť. Vyučovanie je pre všetky ročníky Špeciálnej základnej školy a Praktickej školy. Podmienkou vstupu žiaka do školy je negatívny test jedného zákonného zástupcu žiaka a vypísanie tlačiva o bezinfekčnosti. 

            Tešíme sa na Vás.

            Mgr. Lýdia Miklošovičová

            riaditeľka školy

             

             

             

          • Oznam

          •  

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov rozhodol takto:

            S účinnosťou od 11. januára 2021 mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzku školských zariadení.  

             

              Od 11.1.2021 do 15.1.2021 bude vyučovanie prebiehať dištančne.

             

            Toto rozhodnutie reaguje na vývoj epidemiologickej situácie v priebehu decembra 2020 a od začiatku roka 2021.

            Prosíme zákonných zástupcov aby sledovali prípadné zmeny podmienok návratu do školy. 

             

             

             

                                                                                                                  Mgr. Lýdia Miklošovičová

                                                                                                                              riaditeľka školy

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2020/2021

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2020/2021 bude 2. septembra 2020 o 9.00 hod. Príchod žiakov do školy od 8.30.hod. do 9.00 hod. v sprievode zákonného zástupcu.

             

            V špeciálnej základnej škole  prebieha od 3. Septembra  2020 riadne školské vyučovanie. Dochádzka na vyučovanie je pre žiakov povinná.  Pokyny, ktoré upravujú postup, organizáciu a podmienky  výchovy a vzdelávania žiakov v Špeciálnej základnej škole, Ďumbierska 15, 974 11 Banská Bystrica v období od 1. septembra 2020  sú vypracované v súlade s opatreniami ÚVZ SR a manuálu MŠVVaŠ SR  pod názvom Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v špeciálnych základných školách pre školský rok 2020/2021

             

            Žiaci  školy budú rozdelení do tried.

             

            Organizáciu vyučovania (rozvrh hodín, úprava vnútorného časového členenia vyučovacieho dňa), obsah a formu všetkých vzdelávacích a záujmových činností budeme voliť tak, aby boli zaistené hygienicko – epidemiologické opatrenia.

             

            Školské stravovanie je zabezpečené v bežnej podobe za dodržania hygienických podmienok tak, aby sa skupiny žiakov nepremiešavali. Stravu vydáva personál spolu s čistým príborom. Žiaci si sami jedlo a pitie nedokladajú a neberú si ani príbory. Výdaj jedla sa uskutoční do troch hodín od jeho prípravy, aby nedošlo k jeho znehodnoteniu.

             

            V opodstatnených prípadoch zabezpečíme aj prevádzku školského klubu detí v poobedňajších hodinách, tak aby sa žiaci tried nepremiešavali.

             

            Príchod do školy pre žiakov od 7.30 do 8.00 hod.

            Vyučovanie od 8.00 do 11.30 hod.

             ( žiaci I. stupeň variant A, žiaci variant B, C, žiaci s autizmom)

             

            Vyučovanie od 8.00 do 12.30 hod.

            ( žiaci II. stupeň variant A, žiaci praktickej školy)

             

            Výchovná činnosť v ŠKD od 11.30 hod do 16.00. hod.

             

            Zákonný zástupca:

            • Predkladá pri prvom nástupe žiaka do školy zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.
            • Po každom prerušení dochádzky žiaka do školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie – podpisuje rodič.
            • Dodržiava pokyny riaditeľky školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky ŠZŠ.
            • Do školy privedie iba zdravého žiaka. Ak sa žiak ráno sťažuje na bolesti hlavy, nádchu, má kašeľ a pod. žiak zostáva doma.
            • Je zodpovedný za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode do školy a odchode žiaka zo školy ( nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            • Zabezpečí svojmu dieťaťu dve rúška (jedno náhradné v školskej taške) a papierové jednorazové vreckovky.
            • Povinnosť rúšok sa nevzťahuje na žiakov s autizmom a ďalšími pervazívnymi vývinovými poruchami a na žiakov s písomným lekárskym vyjadrením o nevhodnosti používať rúško zo zdravotných dôvodov.
            • V prípade, že je u žiaka podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID-19 v domácom prostredí, bezodkladne o tejto situácii informuje triedneho učiteľa.
            • V prípade, že je u žiaka podozrenie alebo potvrdené ochorenie COVID-19 v školskom prostredí, bezodkladne si svoje dieťa príde vyzdvihnúť.
            • Povinnosťou zákonného zástupcu je bezodkladne nahlásiť karanténu, ak bola u žiaka nariadená detským lekárom alebo príslušným RÚVZ. Za týchto podmienok bude žiak z vyučovania ospravedlnený.
            • Zákonný zástupca odprevádza svoje dieťa k hlavnému vchodu. Do budovy školy NEVSTUPUJE! Do školy sprevádza svoje dieťa iba 1 rodič a dodržuje opatrenia školy. Bočné vchody budú uzamknuté.
            • V prípade nutnosti vstúpiť do vnútorných priestorov školy ( prevzatie chorého dieťaťa, úrazu, .....) má na tvári rúško a ruky si pri vchode vydezinfikuje.
            • Dodržuje upozornenia zverejnené piktogramami na vchodových dverách a v priestoroch školy.

             

            Špeciálna základná škola Banská Bystrica do odvolania neorganizuje žiadne spoločné hromadné podujatia, kde dochádza k združovaniu väčšieho množstva osôb. V nevyhnutnom prípade realizuje podujatie len na úrovni triedy  a bez prítomnosti rodičov a iných osôb, nepracujúcich v škole.

             

             

             

             

            Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti

             

            Vyhlasujem, že dieťa/žiak ........................................................................., bytom v  ..................................................................................., neprejavuje príznaky akútneho ochorenia (telesná teplota nad 37,5 °C alebo triaška, malátnosť, neprimeraná únava, začervenané, zapálené oči s výtokom, upchatý nos so sťaženým dýchaním nosom, hustý skalený, zafarbený (žltý, zelený) výtok z nosa (nádcha), bolesť uší, výtok z uší, oslabený sluch, suchý dusivý kašeľ, vlhký produktívny kašeľ, vracanie, riedka stolica niekoľkokrát denne, novovzniknuté začervenanie kože, vyrážky, chrasty a pod. na koži), že regionálny úrad verejného zdravotníctva ani lekár všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast menovanému dieťaťu nenariadil karanténne opatrenie (karanténu, zvýšený zdravotný dozor alebo lekársky dohľad).

             

            Nie je mi známe, že by dieťa/žiak, jeho rodičia alebo iné osoby, ktoré s ním žijú spoločne v domácnosti, prišli v priebehu ostatného mesiaca do styku s osobami, ktoré ochoreli na prenosné ochorenie (napr. COVID-19, hnačka, vírusový zápal pečene, zápal mozgových blán, horúčkové ochorenie s vyrážkami).

             

             

            V ................................. dňa ...................

             

            Meno a priezvisko zákonného zástupcu:

             

            Adresa zákonného zástupcu:

             

            Telefón zákonného zástupcu:

             

            Podpis zákonného zástupcu:

             

             

             

             

            Pozor zmena tlačiva (Zdravotný dotazník) od 27.8.2020

             

            Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu žiaka pred nástupom do Špeciálnej základnej školy, Ďumbierska 15, Banská Bystrica

            (Ochorenie COVID – 19 spôsobené koronavírusom SARS-CoV-2)

             

            Meno a priezvisko zákonného  zástupcu:

             

            Meno dieťaťa/žiaka:

             

            Adresa zákonného zástupcu:

             

            Telefón zákonného zástupcu:

             

            e-mail zákonného zástupcu:

             

             

            Dôvod použitia tohto dotazníka:

            Dotazník je dôležitý z hľadiska monitorovania zdravia žiaka, v súvislosti so začiatkom školského roka 2020/2021 počas trvania pandémie Covid-19, resp. koronavírusom SARS-CoV-2. Je dôležité, aby školy a školské zariadenie boli bezpečným miestom pre žiaka v procese vzdelávania a výchovy.

            Dotazník vypĺňa každý zákonný zástupca dieťaťa/žiaka:

            Prehlasujem, že dieťa/žiak vycestovalo v termíne od 17. 8. do 1. 9. 2020 mimo Slovenskej republiky:

            ÁNO

            NIE

            Prehlasujem, že dieťa/žiak sa zúčastnilo hromadného podujatia* v termíne od 17. 8. do 1. 9. 2020:

            ÁNO

            NIE

             

            V prípade, že ste na niektorú z hore uvedených otázok odpovedali „ÁNO,“ ste povinný sledovať zdravotný stav dieťaťa/žiaka a osôb žijúcich v spoločnej domácnosti a iných blízkych osôb, s ktorými je dieťa/žiak v častom kontakte.

             

            V prípade výskytu príznakov (nádcha, kašeľ, telesná teplota nad 37 °C, strata čuchu a chuti, hnačka, bolesti hlavy) u dieťaťa/žiaka alebo osôb žijúcich v spoločnej domácnosti a iných blízkych osôb ste povinný bezodkladne kontaktovať lekára všeobecnej starostlivosti (VLD a VLDD) a postupovať v zmysle jeho odporúčaní a dieťa/žiak nenavštevuje školské zariadenie do doby určenej príslušným lekárom.

             

            Ďalej vyhlasujem, že dieťa/žiak neprejavuje príznaky akútneho ochorenia, že Regionálny úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky ani lekár všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast menovanému dieťaťu/žiakovi nenariadil karanténne opatrenie (karanténu, zvýšený zdravotný dozor alebo lekársky dohľad). Nie je mi známe, že by dieťa/žiak, jeho rodičia alebo iné osoby, ktoré s ním žijú spoločne v domácnosti, ako aj iné blízke osoby, prišli v priebehu ostatného mesiaca do styku s osobami, ktoré ochoreli na prenosné ochorenie (napr. COVID-19, hnačka, vírusový zápal pečene, zápal mozgových blán, horúčkové ochorenie s vyrážkami).

             

            Podpis zákonného zástupcu:

             

             

             

             

             

          • Oznam pre rodičov (zákonných zástupcov)

          • Oznam pre rodičov (zákonných zástupcov)

            Riaditeľstvo Špeciálnej základnej školy v Banskej Bystrici v zastúpení

            Mgr. Lýdiou Miklošovičovou Vás pozýva na rodičovské združenie dňa

            25.6.2020 o 15:00 hod. v priestoroch školy.

             

            Program: 1. Voľba zástupcov do rady školy.

          • Oznámenie o spôsobe hodnotenia žiakov.

          •  

             Oznámenie o spôsobe hodnotenia žiakov našej školy počas mimoriadnej situácie spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020

            Pedagogická rada sa  uzniesla na spôsobe a forme hodnotenia žiakov, ktoré je v súlade s usmernením ministra školstva vydaného dňa 20.4.2020 nasledovne:

            žiaci vo variante A sa budú vo výchovných predmetoch HUV, VYV, TSV, ETV, PVC,INF, OBN hodnotiť slovom absolvoval/absolvovala,

            – u žiakov prvého ročníka až štvrtého ročníka variantu A sa bude záverečné hodnotenie realizovať  slovným hodnotením na základe portfólií žiakov,

            – žiaci piateho až deviateho ročníka variantu A budú v ostatných povinných predmetoch hodnotení známkou ( výborný, chválitebný, dobrý, dostatočný)na základe portfólií žiakov,

            žiaci vo variante B, C a TŽA triedy   sa budú vo výchovných predmetoch HUV, VYV, TSV, ETV, INF, PVC hodnotiť slovom absolvoval/absolvovala,

            – u žiakov prvého až 10. ročníka vo variante B, C a TŽA triedy sa bude záverečné hodnotenie realizovať  slovným hodnotením na základe portfólií žiakov,

            - žiaci praktickej školy budú slovne hodnotení v predmetoch SJL, MAT,PXA, DPU, PJV na základe portfólií žiakov, ostatné predmety budú hodnotené absolvoval/ neabsolvoval.

            Pri priebežnom aj záverečnom hodnotení budeme  prihliadať predovšetkým na osobitosti, možnosti a individuálne podmienky na domácu prípravu počas prerušeného vyučovania.

            Podklady na  hodnotenie výchovno-vzdelávacích výsledkov žiakov počas prerušeného vyučovania v školách získava učiteľ najmä z portfólií žiackych prác, ktoré žiaci vypracujú v domácom prostredí.

             

             

          • Vyhlásenie pre rodičov.

          •  

            Vyhlásenie

             

             

             

            Vyhlasujem, že moje dieťa .........................................................................................................................,

             

            bytom v  ...................................................................................................., neprejavuje príznaky akútneho ochorenia, že regionálny úrad verejného zdravotníctva ani lekár všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast menovanému dieťaťu nenariadil karanténne opatrenie (karanténu, zvýšený zdravotný dozor alebo lekársky dohľad).

             

            Nie je mi známe, že by dieťa alebo osoby, ktoré s ním žijú spoločne v domácnosti, prišli v priebehu ostatného mesiaca do styku s osobami, ktoré ochoreli na COVID-19.

             

            Som si vedomý(á) právnych následkov v prípade nepravdivého vyhlásenia, najmä som si vedomý(á), že by som sa dopustil(a) priestupku podľa § 56 zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov.

             

             

             

             

             

             V ...............................................................,  dňa: ...............................................

             

            Meno a priezvisko zák. zástupcu:

             

            Adresa zákonného zástupcu:

             

            Telefón zákonného zástupcu:

             

            Podpis zákonného zástupcu:

             

             

             

             

             

    • Kontakty

      • Špeciálna základná škola
      • +421 048/4141277 +421 048/4126052 - sekretariát, ekonomické oddelenie +421 048/4142035 - vedúci školskej jedálne mobil škola sekretariát: 0911 930 528
      • Ďumbierska 15, 974 11 Banská Bystrica 97411 97411, Banská Bystrica Slovakia
      • IČO 00 354 252
      • DIČ 202 155 70 32
      • Týmto Vám oznamujeme, že dohľad nad spracovaním osobných údajov v našej spoločnosti zabezpečuje firma EuroTRADING s.r.o., a v súlade s § 44 zákona č. 18/20128 Z.z. a článkom č.37 NARIADENIA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679, nám poskytuje zodpovednú osobu, ktorú môžete kontaktovať na adrese zo@eurotrading.sk. Viac informácií si môžete prečítať tu : www.eurotrading.sk/zo
    • Prihlásenie